Biserica Ortodoxă de Stil Vechi pe internet

de David

 

E adevărat, ar fi trebuit să încep prin a enumera site-urile de stil vechi pe care le cunosc. Dar nu-i rău dacă o fac acum, a doua oară când vin pe pagina cititorului.

 

www.synodinresistance.org – site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din Grecia, cu care suntem în comuniune. Ei îşi spun Sinodul în Rezistenţă al Bisericii Ortodoxe a Greciei. Site-ul are variante în limba greacă şi engleză. Articole de prezentare a sinodului, lăcaşurilor de cult, periodicelor, dar şi articole duhovniceşti şi polemice anti-ecumeniste. Un site mare, cu arhive pe ani, unde se pot găsi multe lucruri interesante.

 

www.ctosonline.org – site-ul de prezentare al Centrului pentru Studii Ortodoxe Tradiţionale, care se află la Mânăstirea Sfântul Ierarh Grigorie Palama, Etna, California. Centrul ţine de Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din Grecia, exarhatul din America, iar mânăstirea este reşedinţa Arhiepiscopului Hrisostom de Etna şi a Episcopului Avxentie de Foticeea.

 

http://pravoslavie.domainbg.com/

http://slovo.domainbg.com/

 

şi câteva blog-uri

 

http://pravoslavie.blogspot.com

http://verbumlib.blogspot.com

 

– site-uri şi blog-uri ale Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din Bulgaria, cu care suntem în comuniune. Site-urile sunt gen bibliotecă virtuală, pravoslavie doar în limba bulgară, însă slovo are variante în rusă, engleză şi chiar română. La varianta în limba română e prezentă şi revista noastră, a românilor, Catacombele Ortodoxiei, în format html şi doc, dar fără imagini. De asemenea, se poate găsi cartea ,,65 de ani de persecuţie a Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România”.

În România, pe lângă acest site mai există:

 

- www.mitropoliaslatioara.ro – site-ul oficial al Mitropoliei Slătioara, în curs de dezvoltare

- www.sftoma.home.ro - site-ul Mânăstirii Sfântul Apostol Toma din Braşov

 

şi

 

- www.crucea.ro

- http://orthodoxos.net

 

nişte site-uri apărute de curând, ale unor ortodocşi de stil vechi, care conţin diferite articole interesante, despre istoria Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi şi altele.

 

Nota redacţiei: Biserica Ortodoxă de Stil Vechi a Bulgariei are acum un site oficial, la adresa: http://bulgarian-orthodox-church.org/