----------------

 

Carti in site

 

--------------------

Cine e online?

Avem 194 vizitatori și nici un membru online

Despre Wesley Smith

Wesley J. Smith este specialist (senior fellow) în drepturile omului şi bioetică la Centrul pentru Excepţionalismul Uman de la Institutul Discovery, consultant special la Centrul de Bioetică şi Cultură, şi consultant juridic la ConsiliDogma 99 WS 1ul pentru Drepturile Pacienţilor din SUA.

În mai 2004, ţinând cont de activitatea sa susţinută în domeniul bioeticii, Wesley Smith a fost numit de National Journal unul dintre gânditorii specialişti de frunte în bioinginerie. În 2008, pentru activitatea sa împotriva sinuciderii asistate şi eutanasiei, Fundaţia pentru Viaţa Umană l-a numit un ,,mare apărător al vieţii”.

În 1985, el a abandonat cariera de avocat pentru a se dedica scrisului şi activismului public în domeniul bioeticii. Este autor sau co-autor a 13 cărţi. Cea mai recentă carte a lui este Războiul împotriva oamenilor, apărută în 2014, în care investighează poziţiile activiştilor anti-om care vor acordarea de drepturi legale animalelor, plantelor şi ,,Mamei pământ”, şi care vor reducerea populaţiei umane cu până la 90%.

Cartea sa Un şobolan este un porc este un câine este un băiat: Costul uman al mişcării pentru drepturile animalelor este o critică puternică a ideologiei şi tacticii mişcării pentru eliberarea animalelor şi o apărare grozavă a importanţei unice a excepţionalismului uman.

Unul din subiectele cărora le-a acordat multă atenţie în articolele şi cărţile sale este eutanasia şi sinuciderea asistată: Putere asupra durerii: cum să obţii controlul durerii de care ai nevoie (scrisă împreună cu Eric M. Chevlen); Ieşirea Dogma 99 WS 2forţată: Eutanasia, sinuciderea asistată şi noua datorie de a muri; Cultura morţii: Atacul asupra eticii medicale în America.

Lucrarea Ieşirea forţată: Eutanasia, sinuciderea asistată şi noua datorie de a muri, apărută în 1997, o critică extinsă a mişcării pro-eutanasie, a devenit o lucrare clasică în activismul anti-eutanasie şi a ajuns la a treia ediţie în 2006. Cartea Cultura morţii: Atacul asupra eticii medicale în America, un avertisment cu privire la pericolele mişcării bioeticii moderne, a fost numită una din cele ,,zece cărţi remarcabile ale anului” şi ,,Cea mai bună carte a anului din domeniul sănătăţii” pentru 2001. A mai scris Ghidul consumatorului într-o minunată lume nouă, în care a explorat moralitatea, ştiinţa şi aspectele comerciale ale clonării umane, cercetării pe celule stem şi ingineriei genetice. De asemenea, Wesley Smith este membru în comitetul consultativ editorial al seriei Bioetică creştină, publicat de Editura Universităţii Oxford (Oxford University Press).

Smith a publicat sute de articole pe teme precum importanţa excepţionalismului uman, sinuciderea asistată, moralitatea clonării umane, pericolele mişcării pentru drepturile animalelor, anti-umanismul din mişcarea ecologistă radicală, etică juridică, etică medicală etc. Articolele lui au apărut în publicaţii prestigioase ca Newsweek, New York Times, The Wall Street Journal, USA Today, Forbes, The Weekly Standard, National Review, Mother Jones, The National Post (Canada), The Age (Australia), The Telegraph (Marea Britanie), Western Journal of Medicine, American Journal of Bioethics.Dogma 99 WS 3

Blogul său, Excepţionalismul uman, găzduit de National Review, este unul dintre primele bloguri dedicate vieţii şi demnităţii umane în această epocă străbătută de ideologii anti-umane. El se străduieşte încontinuu să atragă atenţia asupra pericolelor eutanasiei şi a tuturor ideologiilor anti-umane şi anti-viaţă care atacă astăzi cu multă tărie societatea la nivel mondial.

A apărut la mii de emisiuni de dezbateri şi interviuri la televiziune şi radio, inclusiv pe posturi naţionale americane. Wesley Smith este un vorbitor public internaţional care participă frecvent la întruniri universitare, medicale, juridice privind drepturile persoanelor cu infirmităţi, de bioetică, religioase din SUA, Europa, Mexic, Canada, Africa de Sud, Australia şi ONU.

Adesea el este chemat de membrii ramurilor legislativă şi executivă ale guvernului pentru a oferi consultanţă în chestiuni din domeniul în care este specialist. El a depus mărturie ca martor specialist în faţa comitetelor legislative federale şi statale şi a oferit consiliere unor conducători de guverne la nivel internaţional.