Octombrie 2008

Desfrânarea în public va deveni un fapt cotidian


Campania de alungare a lui Dumnezeu din societatea omenească este extrem de complexă şi ţinteşte fiecare aspect al vieţii creştine. Din ea nu putea să lipsească eliminarea moralei care îl păzeşte pe om şi îl călăuzeşte pe calea unei vieţi bineplăcute lui Dumnezeu. Libertinii din diverse secole au socotit legile care guvernează morala creştină a fi doar nişte tabuuri, făcându-le adeseori de ocară pentru a-l determina pe omul de rând să se dezică de ele şi să trăiască după propria voie.

Astfel, urâtorii de Dumnezeu au propovăduit cu ardoare că omului îi este permis orice. Cel mai mare satanist al secolului XX, Aleister Crowley (1875-1947), spunea: ,,Fă ceea ce vrei trebuie să fie întregul Legii”. Aşijderea, comuniştii vorbeau despre ,,trezirea celor mai josnice simţuri”, pe care să le pună în slujba revoluţiei îndreptate împotriva lui Dumnezeu şi a omului. Aceste învăţături otrăvite au invadat lumea încetul cu încetul şi au pătruns în cugetele oamenilor. Cel mai josnic aspect al acestei revoluţii mondiale în cugetarea şi lucrarea omenească este cel legat de patima desfrânării şi către împlinirea ei converg, la urma urmei, toate celelalte înclinaţii pătimaşe.

În vreme ce omul a fost învăţat să creadă că este singurul lui stăpân şi poate face ce vrea, fără oprelişti, i-au fost aduse înaintea ochilor noi coduri de comportament la nivel de societate, care să-l dezinhibe complet. Prin intermediul modei au fost promovate stiluri de îmbrăcăminte care să încânte ochiul şi să rănească acest simţ, îndemnându-l la desfrânare; prin intermediul muzicii s-au introdus idei din ce în ce mai libertine şi ritmuri senzuale; prin intermediul artei au fost avansate diferite concepte care au relativizat noţiunea de păcat. Şi toate acestea au făcut ca barierele bunului simţ şi ale decenţei să fie depăşite cu mult mai multă uşurinţă ca în trecut.

Apoi, s-a vorbit despre desfrânare ca despre un aspect firesc al vieţii cotidiene. Revoluţia desfrâului a însemnat: adulterul, uciderea copiilor prin contracepţie şi avort, nuditatea în public, răspândirea perversiunilor şi transformarea lor în lucruri fireşti, feminismul.

Un rol extrem de important l-au jucat modelele de comportament promovate de societatea apuseană, dintre care cei mai de seamă sunt actorii şi cântăreţii, transformaţi de public în adevăraţi idoli şi imitaţi în comportament şi atitudine până în cele mai mici amănunte. Alături de modele au stat revistele, filmele şi reclamele publicitare, care au bombardat omul cu imagini explicite de desfrânare. Din fragedă pruncie, omul este învăţat că nu există nici o limită în ce priveşte desfrânarea: la şcoală la orele de educaţie sexuală sau de susţinere a sodomiei, pe stradă în reclamele afişate pe clădiri sau în vitrinele magazinelor, acasă uitându-se la televizor sau navigând pe internet. Lui i se vorbeşte neîncetat despre cât de firească este desfrânarea şi cât de jenantă este … ruşinea.


Acte spontane

Astăzi putem vedea cum oameni care şi-au pierdut ruşinea săvârşesc în mod spontan acte de desfrânare în public, fără a-şi înfrâna pornirile în nici un fel. Răsfoind ziarele româneşti, citim tot felul de relatări despre cum tineri şi mai puţin tineri păcătuiesc sub ochii celorlalţi. Este de remarcat că nu-i interesează câtuşi de puţin că sunt văzuţi de alţi oameni, şi chiar de copii, care se pot şoca sau vătăma sufleteşte la vederea unor astfel de scene.

La Timişoara, aceste fapte încep să se răspândească ca o nouă modă, extrem de incitantă. În spatele catedralei, pe malul Begăi, în pădurea de la Giroc, în microbuz. De asemenea, cotidianul Ediţie Specială din Craiova anunţa recent că cetăţenii din oraş bat recorduri la desfrânare în public, după cum reiese din procesele verbale întocmite de jandarmi şi poliţiştii comunitari. Publicaţia enumera şi locurile preferate de craioveni.

Cotidianul Gardianul nota: ,,Aproximativ 30 de craioveni au avut ghinionul să fie surprinşi, în ultima perioadă, de către echipele de jandarmi. (…) Numărul tinerilor care se desfrânează în aer liber este însă mult mai mare”. În plus, ,,surse din Jandarmerie susţin că printre amatorii de acte în locuri publice sunt şi persoane din lumea bună a oraşului, cum ar fi oameni de afaceri, doctori sau angajaţi ai administraţiei publice”.

‘Moda’ a ajuns şi în Brăila. Tineri, oameni trecuţi de vârsta a doua, cupluri de sodomiţi, oameni din toate categoriile sociale evită hotelul şi se întâlnesc în maşini parcate în locuri ferite, pe faleza Dunării şi chiar în Grădina Publică, după cum scria cotidianul Obiectiv. Vocea Brăilei. Din nefericire, ,,multe cazuri au fost semnalate de persoanele aflate în trecere prin acele zone, de exemplu femei cu copii care se plimbau prin parc şi persoane vârstnice”, preciza căpitanul Iulian Timofei, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Brăila.

Un alt fenomen îl constituie târgurile erotice care s-au răspândit în ultima vreme. În octombrie anul acesta, la târgul de la Berlin, Germania, doi actori de filme pentru adulţi au dat un recital ‘actoricesc’ spontan, fiind urmăriţi cu multă pasiune de peste 50 de spectatori, care au imortalizat scenele cu telefoanele mobile.


Desfrânarea în public este susţinută de diferite organizaţii

În Rusia ortodoxă, Societatea dragostei libere a anunţat organizarea unei orgii pe 18 septembrie a.c., lângă monumentul Ecaterinei cea Mare din Sankt Petersburg. Anterior, aceasta a organizat un protest în faţa primăriei oraşului, cerând să permită desfrânarea în aer liber. La eveniment au fost invitaţi sodomiţii, zoofilii şi ,,oamenii deschişi la minte, fără complexe”.

De asemenea, desfrânarea în public este promovată prin diferite manifestări artistice, festivaluri, târguri etc. Galeria de artă Blink din Soho, Londra, a găzduit acum câţiva ani expoziţia intitulată sugestiv ,,No Inhibitions” (Fără inhibiţii). În cadrul ei, ca parte a unui ,,spectacol de artă în direct”, doi tineri britanici au trăit vreme de o săptămână într-o vitrină a acestei galerii. Lor li s-a cerut în mod explicit să se desfrâneze în vitrină, sub ochii celor veniţi să viziteze galeria.

În cadrul festivalului internaţional de muzică Quart, desfăşurat în iulie 2004, în capitala Norvegiei, participanţii au fost invitaţi la a săvârşi acelaşi gen de acte într-un cort transparent, în faţa aparatului de filmat al unui artist sud-coreean. În acelaşi spirit libertin, premiul unui concurs special de loterie organizat în Olanda l-a constituit oportunitatea de a curvi într-o limuzină cu geamuri fumurii în timp ce aceasta circula pe străzile din Rotterdam.

La un târg erotic de la Varşovia din 2004, celor prezenţi li s-a propus să participe la un ,,campionat mondial”, care s-a desfăşurat într-un loc secret, deoarece primăria capitalei poloneze a încercat interzicerea acestuia. În Statele Unite ale Americii, printre altele, există Târgul din Folsom Street, o manifestaţie care are loc an de an, de desfrânare şi perversiuni, care ajung până la sado-masochism.

Pe lângă nuditate şi orgii pe străzile din San Francisco, târgul include desfigurarea şi batjocorirea imaginilor creştine şi a creştinismului. De pildă, un grup de sodomiţi îmbrăcaţi în maici catolice strigă pe străzi: ,,Mergeţi şi păcătuiţi şi mai mult !” sau duc în procesiune icoane în care sfinţii sunt prezentaţi într-un chip cu totul indecent …


Cereri de legalizare

Diferite organizaţii încep să susţină ca actele de desfrânare în public să nu mai fie pedepsite de lege. O astfel de campanie de legalizare a fost declanşată de faptul că în iunie 2007, senatorul republican Larry Craig a fost arestat pentru comportament desfrânat într-o toaletă pentru bărbaţi.

Cazul său a declanşat discuţii, iar Uniunea americană pentru apărarea libertăţilor civile (ACLU), o mare luptătoare împotriva creştinismului, a afirmat că ,,bărbaţii care se desfrânează în toaletele publice ar trebui protejaţi de decizii judecătoreşti care garantează intimitatea”. În plus, a depus un dosar cu expunerea dovezilor apărării către Tribunalul districtual 4 din Minnesota, citând decizia Curţii Supreme din Minnesota de acum 38 de ani, care a stabilit că persoanele care se desfrânează în separeuri închise sau toalete publice ,,se aşteaptă în mod rezonabil la intimitate”.

Mai şocantă este cererea celei mai mari organizaţii de profesori din Marea Britanie, Asociaţia naţională a uniunii profesorilor. Profesorii, cei care ar trebui să fie modele de comportament pentru elevi şi au responsabilitatea de a-i educa pe aceştia, cer ca guvernul să nu mai pedepsească curvia cu elevii care au depăşit vârsta consimţământului, iar profesorii implicaţi să nu mai fie înregistraţi în registrul de contravenienţi sexuali, numit Lista 99. Aceasta este un registru secret în care sunt înscrişi bărbaţi şi femei cărora Departamentul de educaţie şi calificare le interzice să lucreze cu copiii. Secretarul general al asociaţiei, Chris Keates, afirma că pedepsirea acestor fapte reprezintă ,,o anomalie reală în lege”.

În schimb, Gregory Carlin, conducătorul Coaliţiei irlandeze anti-traficare, ce luptă pentru protecţia copiilor, declară că asemenea idei ,,sunt un alt semn al erodării protecţiei legale pentru tineri împotriva exploatării”. Potrivit logicii profesorilor, susţine el, ,,paznicii de închisori vor putea alege dintre deţinuţi, iar părinţii adoptivi nu vor mai fi pedepsiţi pentru acte de desfrânare cu copiii adoptivi”. Cererea profesorilor înseamnă ,,pur şi simplu legalizarea curviei”. În plus, Carlin a menţionat că ,,mii de profesori sunt trecuţi în fiecare an pe Lista 99, majoritatea aparţinând Asociaţiei naţionale a uniunii profesorilor. De fapt, înregistrările s-au dublat între anii 2003-2005”.


Introducerea de măsuri mai puţin restrictive

Pe măsură ce mentalitatea societăţii se modifică şi acceptă desfrânarea în public, autorităţile introduc prevederi mai puţin restrictive. Astfel, autorităţile oraşului Amsterdam au decis să nu mai pedepsească desfrânarea în cel mai popular parc din Olanda, Vondelpark. Frecventat de peste 10 milioane de turişti, ca şi de familii, parcul are iazuri, locuri de joacă pentru copii, un teatru în aer liber şi zone împădurite.

El a devenit un loc favorit de întâlnire pentru sodomiţi şi, multă vreme, legea locală a impus o amendă pentru toţi cei care săvârşeau acte indecente în parc. Însă potrivit noii legi, amenzile nu se vor mai aplica după amurgul soarelui, decât celor care tulbură liniştea sau lasă gunoaie. Paul van Grieken, membru al Consiliului Municipal, a declarat: ,,De ce să interzici ceva care prea puţin deranjează alţi oameni şi care, dimpotrivă, aduce atât de multă plăcere unui anumit grup ?”

În octombrie 2008, poliţia britanică a elaborat un nou proiect de principii directoare pentru membrii săi în ce priveşte acest subiect. Ofiţerul britanic Michael Cunningham de la Poliţia Lancashire, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei ofiţerilor de poliţie în probleme de sodomie, a redactat un raport de 21 de pagini, intitulat ,,Ghid pentru abordarea actelor de desfrânare publică”.

El recomandă: ,,În nici un eveniment, poliţia nu trebuie să ia rolul de arbitru moral”. Dimpotrivă, ,,mai degrabă decât să-i aresteze pe cei care săvârşesc acte în public, poliţia trebuie să apere drepturile omului pentru acele persoane care frecventează locurile publice” pentru a căuta parteneri anonimi. ,,Rolul poliţiei este de a asigura că toate plângerile sunt tratate corect şi profesional şi că acolo unde persoanele sunt angajate în activităţi legale, ele le pot face în siguranţă” (n.r.: este de reţinut faptul că, pentru moment, curvia în public nu este permisă aproape nicăieri pe glob).

În plus, ofiţerul încurajează poliţia britanică să studieze site-urile de internet cu tematică sexuală, pentru a găsi informaţii despre locurile de întâlnire ale sodomiţilor. Astfel de site-uri enumeră zeci de locuri publice pentru desfrânarea anonimă, cel mai faimos fiind Dartford Heath, despre care se spune că este locul ,,unde desfrânarea în public a scăpat de sub control”.

Raportul deplânge atitudinea de până acum a unor ofiţeri de poliţie, care ,,a afectat comunitatea sodomită”, dând vina pe reprezentanţii poliţiei pentru încercările de sinucidere ale unor sodomiţi arestaţi, acuzaţi sau care au intrat în contact cu poliţia în asemenea situaţii.

Asociaţia ofiţerilor de poliţie aplică deja unele recomandări alcătuite în 2000, ca parte a unei ,,strategii complete pentru combaterea homofobiei”. Actualul raport al lui Cunningham va fi supus spre aprobare unui comitet de ofiţeri de rang superior, înainte de a fi pus în aplicare în Anglia şi Ţara Galilor.

Nici România nu este cu mult în urma acestor iniţiative, deoarece şeful Comisiei de Cultură a Primăriei capitalei, Romeo Pop, a propus în martie 2008 ,,amenajarea unor amplasamente în parcuri pentru tinerii care vor să se desfrâneze în locuri publice”. ,,Legalizarea desfrânării în locurile publice este o idee demnă de luat în seamă. Nişte cabine speciale pentru aşa ceva ar fi binevenite”, afirma el, precizând că acestea ar trebui plasate în zone mai ferite de ochii copiilor şi bătrânilor.


* * *


Această explozie de desfrânare şi transformare a sa în ceva cotidian şi firesc, care poate fi săvârşit sub ochii celorlalţi, este o revenire la practicile păgâne ale antichităţii. Ea reuşeşte să-şi găsească loc în societatea contemporană din pricina descreştinării continue, care năruie cu viteză crescândă redutele civilizaţiei creştine. În fruntea acestei caravane se află sodomia, cea care deschide porţile iadului şi aduce mânia lui Dumnezeu pe pământ ...


Andreea Popa


Surse
(Publicăm sursele doar cu scopul de a servi drept dovadă pentru cele scrise. Altfel, asemenea titluri şi articole nu sunt de citit de un creştin)
1. Evenimentul zilei, 31 august 2002, ,,Sex în vitrină”
2. Evenimentul zilei, 6 octombrie 2003, ,,Sex în limuzină, premiu la loterie”
3. România liberă, 2 octombrie 2004, ,,Primul târg erotic din România, deschis la Arad”
4. Adevărul, 9 octombrie 2004, ,,Campionat mondial de sex la Varşovia, în ciuda protestelor primăriei”
5. www.banateanul.ro, 30 iulie 2007, ,,Sex în public”
6. www.lifesitenews.com, 16 ianuarie 2008, ,,ACLU backs gay sex in public toilets under ‘privacy’ provisions”
7. www.realitatea.net, 10 martie 2008, ,,Amsterdam: sexul în parc este legal, dar nu şi plimbarea câinilor fără lesă”
8. www.lifesitenews.com, 13 martie 2008, ,,Amsterdam decriminalizes public sex in famous park. Dutch police urge whole country to follow example”
9. Ziua, 18 martie 2008, ,,Din ciclul ‘Eterna şi fascinanta Românie’. Cabine pentru sex în parcurile din Bucureşti”
10. www.interfax-religion.com, 17 septembrie 2008, ,,Society of Free Love organizes a sex orgy in downtown St. Petersburg”
11. www.lifesitenews.com, 29 septembrie 2008, ,,Beer Boycott to resume after MillerCoors again supports sadomasochistic sex fair”
12. www.lifesitenews.com, 9 octombrie 2008, ,,UK’s largest teachers’ Union lobbies to legalise sex with students”
13. www.lifesitenews.com, 17 octombrie 2008, ,,UK police instructed not to interfere with the ‘human right’ of anonymous public sex”
14. Libertatea, 18 octombrie 2008, ,,Sex în public la Berlin”
15. Libertatea, 27 octombrie 2008, ,,Oltenii se iubesc cu patimă în public”
16. Gardianul, 27 octombrie 2008, ,,În Craiova, pentru o amendă de 500 de lei, în locul unei camere de hotel, unii preferă sexul în public”
17. Obiectiv. Vocea Brăilei, ,,Un nou sport extrem îi pasionează pe brăileni. Poftă mare de sex în maşină”
18. www.eros-ny.com, ,,Yes, Virginia, there are pagan orgies”

Articol apărut în ,,Catacombele Ortodoxiei”, nr. 45/noiembrie-decembrie 2008