Întâmplări minunate din zilele noastre (XV)

Cât de puternică este dragostea de mamă

 

Toată lumea ştie că dragostea de mamă este cea mai puternică de pe pământ, iar rugăciunea mamei pentru pruncul său poate mişca cerurile. Dovezile care adeveresc tăria dragostei mamei sunt întotdeauna deosebit de frumoase, căci dragostea jertfelnică a mamei poate face chiar minuni.

În anul 2010, Kate Ogg din Sidney, Australia, a născut prematur la 27 de săptămâni 2 copii gemeni, Emily şi Jamie. Din nefericire, echipa medicală s-a luptat în zadar vreme de 20 de minute pentru băieţelul care cântărea doar 900 grame ca să-l facă să respire.

În cele din urmă, medicul l-a declarat mort şi l-a dat în braţele mamei sale, Kate, pentru ca aceasta să-şi poată lua rămas bun de la micuţul ei. Kate l-a luat pe Jamie în braţele ei şi cu lacrimi în ochi l-a mângâiat pe prunc. Ea l-a pus pe pieptul ei, piele pe piele, şi lor li s-a alăturat tatăl David, care i-a îmbrăţişat strâns.

Cei doi părinţi disperaţi de durere i-au vorbit bebeluşului, spunându-i cât de mult îl iubesc, cât de mult doresc ca el să intre în viaţa lor, ce nume i-au ales şi că are o surioară. Kate i-a povestit despre lucrurile pe care ar fi vrut să le facă împreună cu el de-a lungul vieţii, lucruri pe care orice mamă şi le imaginează înainte de naşterea unui copil.

Din când în când, Jamie trăgea aer în piept – un reflex despre care medicul a spus că este firesc după moarte. Însă Kate l-a ţinut strâns la pieptul ei pe Jamie timp de 2 ore, legănându-l şi vorbindu-i, şi, încet-încet, ea a văzut cum el a început să dea semne de viaţă.

Jamie a început să tragă aer mai des şi Kate i-a dat o picătură de lapte de la sân pe degetul ei. Bebeluşul a luat laptele şi apoi a deschis ochii. Medicul nu a crezut că pruncul şi-a revenit şi a refuzat să vină să-l îngrijească, transmiţându-le că el trece prin chinurile morţii.

,,Ştiam că medicul nu se mai întoarce, aşa că l-am chemat din nou”, a spus Kate Ogg mai târziu într-un interviu pentru un post de televiziune australian. ,,În acest răstimp, moaşa l-a filmat şi mama şi sora mea au făcut poze. În cele din urmă, soţul meu a spus moaşei: ‘Mergi şi spune medicului că noi nu am fost pregătiţi să ne explice de ce a murit copilul, poate ar putea veni să ne explice din nou’, şi abia atunci a revenit”. Când a venit în cele din urmă, a stat lângă pat, uimit şi nevenindu-i să-şi creadă ochilor. Un prieten al familiei a spus pentru cotidianul Daily Mail: ,,Pentru a fi corecţi, medicul a fost sigur că Jamie era mort. Când a revenit în încăpere, chiar el i-a spus mamei că este o minune”. Ulterior, copilul a fost restabilizat şi funcţiile vitale i-au fost menţinute prin aparate.

În cadrul programului de televiziune australian Today Tonight, Kate Ogg a spus că, atunci când a auzit că bebeluşul ei a murit, ,,a avut cel mai groaznic sentiment pe care l-a simţit vreodată”. Ea relatează: ,,Mi-am dat halatul jos şi l-am pus pe pieptul meu cu capul pe braţul meu şi l-am ţinut astfel. El nu se mişca deloc şi noi am început să-i vorbim. Însă apoi l-am simţit mişcându-se ca şi cum ar fi fost speriat, apoi a început să tragă aer în piept tot mai regulat. I-am dat lui Jamie un pic de lapte de la sân pe degetul meu, el l-a luat şi a început să respire tot mai regulat şi normal. Atunci am gândit: ‘O, Doamne, ce se întâmplă ?’ După puţin timp a deschis ochii. A fost o minune. Apoi el şi-a întins mânuţa şi mi-a prins degetul. Şi-a deschis ochii şi şi-a mişcat capul dintr-o parte în alta. Medicul continua să clatine din cap, spunând: ‘Nu cred, nu cred’”.

A fost o minune şi ea a fost atribuită pe de-a întregul devotamentului mamei iubitoare care, deşi nu avea nici un motiv să creadă că fiul ei va reveni la viaţă, i-a arătat toată dragostea pe care putea să i-o dăruiască. Jamie, care este astăzi un băieţel de 3 ani şi ceva, a fost norocos să aibă o mamă precum Kate, care nu a renunţat la el chiar atunci când supravieţuirea sa a fost declarată imposibilă de către medic.

Alţii copii nu au parte de o dragoste atât de puternică din partea mamelor lor. Cei diagnosticaţi cu diferite anomalii genetice sau chiar pruncii sănătoşi sunt avortaţi de mamele lor, care, unele, nu îi iubesc şi nu îi doresc. În unele cazuri în care avortul se face la o vârstă înaintată, pruncul iese viu din pântecele mamei şi este ucis cu sânge rece de aşa-zisul medic care a săvârşit avortul … Recent a fost judecat în Statele Unite ale Americii medicul Kermit Gosnell. El făcea avorturi ilegale pentru sarcini înaintate, iar pe pruncii născuţi vii îi omora el sau personalul, înţepându-i cu foarfeca la baza craniului.