Întâmplări minunate din zilele noastre (XVI)

Mama s-a aşezat în faţa maşinii în mişcare pentru a-şi salva gemenele de 2 ani

 

Se spune că aşa cum te iubeşte cea care ţi-a dat viaţă nu te poate iubi nimeni în lumea aceasta. Nenumărate sunt sacrificiile făcute de mame de pretutindeni pentru binele pruncilor lor. De pildă, o mamă s-a aruncat în gol în tunelul liftului, văzându-şi copilul căzând acolo şi apoi a declarat: ,,Nu m-am mai gândit la nimic”, ea trebuia să-şi salveze copilul. Cazul a avut un sfârşit fericit, căci amândoi au căzut pe acoperişul liftului care nu era mult mai jos şi nu au păţit mare lucru.

Un caz asemănător s-a petrecut în martie 2014, în oraşul Lawrence din statul american Massachusetts, unde o femeie s-a aşezat în mod intenţionat în faţa maşinii ei ca aceasta să nu ajungă în strada aglomerată cu cele două fetiţe ale ei, care erau aşezate şi fixate solid pe scaunul din spate.

Însă Mindy Tran, de 22 ani, care are un picior rupt şi umărul şi şoldul dislocate, spune că pur şi simplu ea a făcut ceea ce orice mamă ar fi făcut. ,,Nu mă consider a fi un erou. Sunt doar o mamă”, a declarat ea pentru ABC News.

Mindy tocmai încuia uşa apartamentului ei când s-a întors şi a văzut că maşina ei începuse să coboare pe aleea care ducea către strada aglomerată. În maşină se aflau deja cele două fetiţe ale ei, pe care ea le aşezase şi le prinsese bine, tocmai pentru a nu păţi ceva în timpul călătoriei.

Ea spune că primul ei instinct a fost de a merge în spatele maşinii şi a încerca să o oprească. Însă când a văzut că nu reuşeşte nimic, a înţeles că trebuia să facă mai mult de atât.

,,Fetele mele sunt totul pentru mine, totul, şi nu vreau să le văd în spital şi am ştiut în acel moment că ori eu, ori ele [vor ajunge la spital]”, a spus ea. În acel moment, ,,m-am aşezat culcată în faţa maşinii, folosindu-mi trupul ca pe un obstacol (cum sunt ridicăturile făcute special în asfalt pentru a-i obliga pe motociclişti să încetinească) pentru a opri maşina”.

A fost un pas dramatic, însă a funcţionat. Maşina s-a oprit, iar apoi vecinii ei au venit să ajute la scoaterea fetiţelor din maşină. La scurt timp după aceea, au sosit pompierii. Ei au stabilizat maşina cu dispozitive de blocare şi au scos-o pe Mindy folosind un airbag special (un balon din material gros, folosit pentru a ridica obiecte grele sau rămăşiţe sub care este prinsă o persoană).

Ea a fost transportată pe calea aerului către cel mai apropiat spital. Deşi a suferit deja mai multe operaţii chirurgicale complicate şi are o cale lungă până la recuperarea deplină, ea nu se îndoieşte că a meritat efortul. ,,Am făcut totul pentru copiii mei. Sunt fericită că fetele mele sunt bine”.

 

PC. Pagini duhovnicesti 89

Mindy Tran şi fetele ei gemene la spital, unde este ea internată pentru recuperare