Întâmplări minunate din zilele noastre (XVII)

 

Februarie 2015

Mama a 5 copii a descoperit că are cancer la sân, i s-a propus să facă avort, a refuzat, şi apoi a aflat că nu mai are cancer

Heather Choate era deja mama a 5 copii mici şi tocmai descoperise că îl aştepta pe al şaselea, când a primit ştirea devastatoare că are cancer la sân. Aceasta se petrecea vara trecută.

Medicii au insistat că Heather trebuia să avorteze copilul pentru a-i creşte şansele de supravieţuire şi apoi să facă tratament pentru cancer. Dar Heather nu a făcut ce au spus medicii. ,,Mai degrabă aş muri decât să iau viaţa copilului meu”, a spus ea recent pentru CBS News.

În schimb, Heather a găsit un specialist care i-a alcătuit un plan de tratament, cu chemoterapie şi operaţie chirurgicală, pe care l-a făcut când era însărcinată. În timp ce pot exista riscuri asociate ca femeile însărcinate să facă chemoterapie, există un număr tot mai mare de femei care refuză avortul şi aleg să facă tratament şi apoi să nască copii perfect sănătoşi.

Acesta a fost cazul cu Heather. Pe 6 ianuarie, ea şi soţul ei au întâmpinat-o pe fiica lor Kiery Celeste în această lume, pe cât de sănătoasă putea fi. Dar acesta a fost numai începutul veştilor bune pentru curajoasa mamă. Săptămâna trecută Heather a aflat că tratamentul ei a fost încununat de succes: analizele au arătat că nu mai are cancer.

,,Mi-au dat lacrimile pentru că aceasta însemna că am reuşit: avem aici un copil şi lucrurile stau bine” a spus Heather. Însă nu a fost un drum uşor de parcurs pentru Heather. Ea a scris recent pe blogul ei despre evenimentele de luna trecută.

,,După aceste 2 săptămâni simt că putem să acceptăm orice. Naştere cu gripă ? Făcut. 48 de ore fără cea mică ? Făcut. Operaţie chirurgicală la o săptămână după naştere ? Făcut”, scria ea.

,,Dar eu ştiu că nu aş fi putut face nimic din toate acestea fără minunatul meu soţ, mama mea ca un înger, şi Domnul care mă întăreşte şi mă ajută mai presus de puterile mele. Credinţa mea s-a întărit mărturisind mâna Lui în vieţile noastre şi ştiu că noi vom putea înfrunta toate problemele câtă vreme ne întoarcem spre El”.

În altă postare, vorbind de naşterea fiicei ei, Heather scria: ,,Ea merită orice sacrificiu. Este copilul meu. Domnul mi-a dat-o şi m-a binecuvântat să fiu mama ei. Aceasta este o bucurie şi o responsabilitate pe care o voi preţui mereu şi mă voi strădui să o împlinesc cât mai bine. A fi mamă este un lucru sfânt. Sunt recunoscătoare şi smerită să fiu atât de binecuvântată de a o avea pe preţioasa Kiery ca fiică a mea. Este puternică şi dulce şi bună. Sunt nerăbdătoare să văd ce lucruri îmi va da Domnul şi viaţa în viitor”.

Ea a adăugat: ,,Ea este teafără. Este sănătoasă. Nu mai este nevoie să spun că ea este dovada vie că un bebeluş poate să se nască normal şi sănătos în ciuda faptului că mama sa este tratată de cancer”.

Greutăţile lui Heather nu s-au încheiat căci ea mai are de făcut tratament, dar cu o fiică minunată şi o prognoză plină de speranţă, lucrurile merg bine cu siguranţă.