Întâmplări minunate din zilele noastre (VIII)

de Vlad

 

Pe când credea că şi-a pierdut soţia şi fiul, o mână proniatoare a intervenit şi i-a întors la viaţă, susţine tatăl

În ajunul Naşterii Domnului 2009, familia Hermanstorfer s-a confruntat cu un eveniment nefericit, care s-a transformat într-o mare bucurie. Tracy Hermanstorfer, de 33 ani, a fost internată în spital pentru a da naştere celui de-al treilea copil. Mike, soţul ei, în vârstă de 37 ani, a spus că nu exista nici un fel de semn că ar fi fost ceva în neregulă cu soţia lui, când ea s-a întins pe pat, spunând că se simte obosită.

Câteva clipe mai târziu, medicii au descoperit că Tracy a încetat să respire şi şi-a pierdut pulsul. Personalul spitalului s-a grăbit să o resusciteze, dar în cele din urmă i-au spus soţului că au făcut tot ce le-a stat în putinţă şi n-au reuşit să o readucă la viaţă. Mike a spus: ,,Îi ţineam mâna când am realizat că ea s-a dus. Întreaga mea viaţă s-a frânt pur şi simplu”.

Medicii au scos repede pruncul prin cezariană, dar el părea lipsit de viaţă când i-a fost dat tatălui. După câteva minute agonizante în care medicii au încercat să-l resusciteze pe bebeluş, tatăl a văzut că pruncul începe să se agite în braţele lui şi curând a văzut că şi soţia sa şi-a revenit în chip miraculos. ,,Mi-a fost luat PC. Pagini duhovnicesti 37 01tot ce aveam pe lume şi într-o oră şi jumătate mi-a fost dat totul înapoi”, a spus Mike Hermanstorfer.

 

Tracy Hermanstorfer şi micuţul ei Coltyn, după ce amândoi păreau că au murit în timpul naşterii

 

Dr. Stephanie Martin, un specialist în medicină fetală care a fost chemat special pentru acest caz, a spus că boala lui Tracy şi revenirea ei sunt ambele mistere. ,,Am făcut o evaluare completă şi nu putem găsi nimic care să explice de ce s-a întâmplat aceasta. Ea [Tracy] nu avea semne vitale. Nici bătăi ale inimii, nici presiune sanguină, ea nu respira. Copilul era practic fără viaţă, cu un puls foarte scăzut”.

Tracy, a cărei inimă a început să bată în timp ce era dusă către operaţia de cezariană, spune că nu-şi aduce aminte nimic între momentul în care a adormit şi cel în care s-a trezit după experienţa dificilă. În timp ce ştiinţa medicală a rămas fără explicaţie, dl. Hermanstorfer crede că a fost ,,mâna lui Dumnezeu” care a săvârşit o minune în preajma unei tragedii. ,,Amândoi credem în Dumnezeu ... dar aceasta, chiar şi necredincios fiind, explicaţi-mi cum s-a petrecut. Nu există nici o altă explicaţie”, a spus el.

 

 

O altă întâmplare minunată: o femeie se întoarce din moarte la 10 minute după ce a fost închis aparatul care-i asigura respiraţia artificială

O femeie a uimit medicii prin faptul că a revenit la viaţă. Inima Velmei Thomas a încetat să bată de 3 ori şi ea era în moarte cerebrală din punct de vedere clinic de 17 ore. Fiul ei părăsise spitalul pentru a se ocupa de înmormântare, fiindcă i se spusese că ea nu va supravieţui. Dar la 10 minute după ce a fost închis aparatul care-i asigura respiraţia şi medicii se pregăteau să-i dea organele spre donare, femeia în vârstă de 59 ani s-a trezit.

PC. Pagini duhovnicesti 37 02Specialistul cardiolog Kevin Eggleston a spus: ,,Sunt lucruri pe care noi, medicii şi surorile medicale, nu le putem întotdeauna explica. Cred că acesta este unul din cazuri”. El a spus că Velma Thomas nu avea puls, nici bătăi ale inimii sau activitate cerebrală după ce a fost internată în spital. Ea a fost găsită fără cunoştinţă după ce a suferit un atac de cord în casa ei din Virginia de Vest. Însă la Centrul Medical din Charleston ea a suferit încă două atacuri de cord şi a fost conectată la un sistem de ventilare.

Aproximativ 25 de membri ai familiei şi prieteni s-au adunat în camera de aşteptare a spitalului. ,,Noi doar ne-am rugat, ne-am rugat şi ne-am rugat”, a spus fiul ei Tim, de 36 ani. ,,Şi am ajuns la concluzia că ea nu va supravieţui. Am încercat un sentiment de pace că am luat decizia corectă [să o deconecteze de la ventilaţie]. Nu mai exista viaţă acolo”.

După ce a părăsit spitalul, a fost sunat şi i s-a spus că ea a dat semne de viaţă. Când a ajuns în camera ei de spital, ea era vioaie şi vorbea. Deja întrebase unde este fiul ei. Medicul a spus: ,,Este o minune” !