Întâmplări minunate din zilele noastre (IX)

de Vlad


Unele mame nu se lasă intimidate de bolile pe care le au şi se străduiesc să dea naştere copiilor lor

Sunt extrem de impresionante cazurile în care mamele uită de ele însele pentru copiii lor. În trecut, am prezentat un caz spectaculos, cel al lui Lorraine Allard, de 33 ani care, având cancer la ficat în fază avansată, a preferat să amâne chimioterapia – fapt ce a costat-o viaţa – ca în schimb să dea naştere fiului ei, Liam. Asemănător, dar cu un final fericit, este cazul lui Michelle Stepney, de 35 ani.

Eu însumi am avut ocazia să aud relatările minunate ale unor femei. Acum aproximativ un an, am fost în vizită la spital la o cunoştinţă. Colega de rezervă, care era extrem de prietenoasă, mi-a istorisit că atunci când era însărcinată cu cel de-al treilea copil al ei, i s-a descoperit un fibrom uterin şi a fost sfătuită să avorteze pentru a se trata. A refuzat să facă avort, a dat naştere fetiţei ei şi apoi s-a operat de fibrom. Ducându-mă acasă, i-am povestit mamei mele această relatare. Ea mi-a spus că acelaşi lucru s-a întâmplat la naşterea mea: când a descoperit că este însărcinată cu mine, medicii i-au spus că are un fibrom uterin şi trebuie să avorteze pruncul. Ea a refuzat, mi-a dat naştere, ca apoi, la aproximativ 2 ani după naşterea mea să sufere, într-adevăr, o operaţie de îndepărtare a fibromului.

Recent, am povestit acestea unei alte cunoştinţe, care mi-a dezvăluit că şi mama ei a trecut prin aceleaşi întâmplări. Se pare că aceasta este o idee preconcepută a medicilor din ziua de astăzi, că o femeie care are un fibrom uterin nu poate da naştere unui prunc, sau eventual pot apărea complicaţii pe perioada sarcinii sau la naştere; există şi posibilitatea ca acesta să nu fie decât un pretext pentru avort, ca multe altele, mai vechi sau inventate de curând.

 

Cazul lui Cathie Doroshenko

Cathie Doroshenko s-a aflat în altă situaţie decât cele de mai sus. Ea a murit după 3 ani şi jumătate de la naşterea fiicei ei, Victoria Faith, însă şi-a dovedit cu vârf şi îndesat dragostea de mamă. Când Cathie era însărcinată în 11 săptămâni, după ani de încercări de a zămisli, ea a fost diagnosticată cu cancer pulmonar în stadiul III de dezvoltare (deci un stadiu avansat). După ce a fost sfătuită de medicii de la Centrul Oncologic Sloan-Kettering din New York că ar fi în ,,interesul ei cel mai mare să avorteze fetusul” înainte de a începe tratamentul pentru cancer, ea i-a spus soţului ei Peter că nu are de gând să renunţe la ea sau la copilul ei din cauza cancerului. ,,Vreau să mă gândesc să trăiesc, nu să mor”, i-a spus ea.

La acea vreme erau cunoscute doar 15 cazuri de cancer pulmonar în timpul sarcinii şi nu era nici un caz cunoscut în care o femeie să fi născut după ce primise tratamentul cu radiaţii necesar pentru a combate un astfel de cancer. Potrivit lui Peter Doroshenko, a fost creat un scut pentru abdomenul lui Cathie, pentru a proteja copilul în timp ce ea primea tratamentul cu radiaţii şi utiliza medicamentele de chimioterapie. Oricum, este PC. Pagini duhovnicesti 45 1inimaginabil câtă tărie trupească şi sufletească a avut Cathie, pentru a face faţă cancerului, ca şi radio- şi chimioterapiei, care se ştie că sunt la fel de grozave ca însuşi cancerul, fiind şi însărcinată.


Cathie Doroshenko şi fetiţa ei, Victoria Faith


Când Victoria Faith s-a născut, avea 2,4 kilograme şi era perfect sănătoasă. Sora lui Cathie Doroshenko, care a asistat la întregul ei chin, a spus: ,,Ea era foarte puternică şi hotărâtă să treacă prin toată această suferinţă, arareori cerând cuiva ajutor. Iubirea lipsită de egoism pentru Victoria a ţinut-o pe Cathie să meargă înainte în fiecare zi”.

,,Cathie a devenit o sursă de inspiraţie pentru toţi cei care o cunoşteau şi pentru mulţi alţii pe care nu i-a cunoscut”, remarca un jurnalist care s-a ocupat de cazul ei. ,,Cathie a spus odată: ‘Poate, într-o bună zi, va exista undeva o mică informaţie cu ceea ce mi s-a întâmplat mie care va ajuta pe altcineva’. Ea a fost o femeie a cărei singură dorinţă a fost de a da naştere pruncului ei. Împotriva tuturor şanselor acordate şi dorinţelor câtorva oncologi din New York, ea a primit darul maternităţii pentru 3 ani minunaţi, timp în care ea a dăruit o viaţă de iubire fiicei ei”.

Victoria Faith are astăzi 6 ani şi jumătate. Tatăl ei, Peter, spune că fiica sa ştie doar vag că naşterea ei a fost neobişnuită. Însă el păstrează tăieturi din ziare despre ,,copilul minune”, pe care intenţionează să i le arate într-o zi. Victoria Faith este întruchiparea curajului mamei sale …

 

Şi mai minunatul caz al Amandei Moore

Amanda Moore, o femeie de 25 de ani, care suferă de o boală de deformare a oaselor, a fost sfătuită de medici să facă avort, când a rămas însărcinată în 2008. Ea are mai puţin de un metru înălţime şi i s-a spus că trupul ei nu poate să susţină în pântece un copil. Însă Amanda a spus că dragostea pentru copilul ei a fost mai puternică decât frica ei de moarte şi ea a hotărât să nu întrerupă sarcina.

Astăzi, la doar un an şi 2 luni, fiul ei Aiden este doar cu 15 cm mai scund ca mama sa. Şi PC. Pagini duhovnicesti 45 2pentru că oricum mama sa nu mai poate sta în picioare, el se uită mai mereu de sus la ea !


Amanda şi fiul ei, Aiden


Amanda a declarat pentru The Telegraph: ,,Medicii m-au sfătuit să fac un avort şi noi ne-am gândit la această posibilitate. Nu voiam să mor şi exista o posibilitate reală şi verosimilă ca pruncul care creştea în mine să mă ucidă. Dar în acelaşi timp, am simţit că se dezvoltă în mine o dragoste puternică pentru copilul nostru nenăscut, pe care pur şi simplu nu am putut să o resping. Amândoi ne-am dorit atât de mult acest copil !”