Întâmplări minunate din zilele noastre (I)

de Vlad


În ultima vreme, am citit tot felul de cazuri medicale uluitoare, minunate. Ele vorbesc despre faptul că noi, oamenii, nu putem cunoaşte care este voia lui Dumnezeu, nici nu o putem pătrunde, dar, dacă avem credinţă, Dumnezeu ne dezvăluie în chip fericit voia Lui.

Iată unul din cazurile despre care am citit: în Marea Britanie, o rusoaică a dat naştere la cvintupli, adică 5 gemeni, sfidând presiunea medicilor de a avorta.

O ştire din 4 ianuarie 2008 relatează istoria acestei întâmplări. Cvintuplii unui cuplu rus s-au născut în Marea Britanie, după ce medicii din Rusia au refuzat să aibă grijă de ei, dacă nu avortează o parte dintre ei.

Luna trecută, Dimitrie şi Varvara Artamkin, ambii de origine rusă, au dat naştere la 5 fete la Spitalul John Radcliffe din Oxford. Fiecare dintre bebeluşi cântăreşte acum 3 livre şi 3 uncii (o livră are 0,5 kg, iar o uncie 28,3 grame, adică copiii au aproape 1,6 kg fiecare) şi au fost separaţi de la naştere astfel ca ei să poată merge la incubator în 2 spitale.

Dimitrie, care este profesor de matematică, spune că bebeluşii lui sunt fiecare în parte un dar de la Dumnezeu.

,,Noi credem că Dumnezeu ni i-a dat ca pe un dar şi ne-a trimis aici, în Anglia, să le dăm lor cea mai bună şansă”, a spus el. ,,Încă nu ştim când vom putea să-i luăm acasă – depinde de progresele pe care le vor face. Dar ne rugăm să-i luăm cât mai curând”.

Dimitrie şi Varvara vin dintr-un mediu puternic religios; amândoi au fost crescuţi în Biserica Ortodoxă Rusă. Ei au încercat să aibă un copil, dar nu au putut în primii 7 ani de căsătorie. În cele din urmă, au încercat tratamente de fertilitate şi au fost surprinşi când au descoperit că vor avea 5 copii, în loc de unul.

,,Noi iubim copiii foarte mult şi ne-am dorit întotdeauna să avem mulţi copii”, a spus Varvara, care este profesoară de muzică. ,,Amândoi venim din familii mari, astfel că pentru noi a avea mulţi copii pare ceva normal. La mine în familie suntem 4 fraţi, Dimitrie mai are încă 8 fraţi, şi noi avem 13 nepoţi şi nepoate. Am fost întotdeauna înconjuraţi de copii şi ne-am rugat lui Dumnezeu să ne trimită copii. Ce ni s-a întâmplat anul trecut a fost foarte trist, dar noi am crezut întotdeauna că vom avea încă o şansă”.

,,Am fost foarte fericiţi când am aflat prima oară, dar nu am putut sărbători deoarece medicii ne-au spus fără menajamente că ar fi imposibil să-i avem pe toţi”, a spus Dimitrie. ,,Apoi tot ceea ce am putut simţi a fost îngrijorare”.

Soţii au refuzat avortul selectiv şi din acest motiv ei au fost expediaţi de cei mai mulţi dintre medicii ruşi din cauza riscului la care era expusă Varvara, de a naşte atât de mulţi copii deodată.

,,Noi am spus ‘nu’ imediat ce medicii ne-au oferit această variantă. Noi ne-am rugat să avem copii şi Dumnezeu a răspuns la rugăciunea noastră – să-i omorâm ar fi fost cu totul împotriva a ceea ce credem”, a spus Dimitrie. ,,Noi mergem la biserică în fiecare săptămână şi credem foarte tare în credinţa noastră. Tatăl Varvarei este preot în Biserica Ortodoxă Rusă. Pentru noi, a face avort nu a fost nici măcar o opţiune. A fost o perioadă îngrozitoare şi tristă pentru noi, dar noi am ştiut că trebuia să avem toţi copiii. Puteam să-i vedem pe toţi la ultrasunete şi fiecare dintre ei era o mică persoană. Nu era nici măcar ceva ce trebuia luat în discuţie”.

Cvintuplii, pe nume Elisabeta, Alexandra, Nadejda (noi, românii, i-am fi spus Speranţa, iar grecii Elpis, cum sunt mucenicele din 17 septembrie: Pistis (Credinţa), Elpis (Nădejdea) şi Agapis (Dragostea)), Tatiana şi Varvara, sunt primii care se nasc în Marea Britanie în ultimii 5 ani. Părinţii aşteaptă ca ei să fie îndeajuns de puternici pentru a fi din nou cu toţii împreună. Ei sunt foarte recunoscători pentru faptul că oamenii i-au sprijinit mult în ultimele săptămâni.

,,Oamenii pe care i-am întâlnit de când am venit în această ţară au fost nemaipomeniţi”, a spus Varvara. ,,Îngrijirea pe care bebeluşii au primit-o este fenomenală, iar străinii au fost atât de drăguţi încât ne-au trimis daruri. Vrem ca toţi de aici să ştie cât de recunoscători le suntem. Suntem copleşiţi de toată atenţia care ni s-a acordat, dar ştim că toată lumea ne-a dorit tot ce-i mai bun”.

Soţii şi-au botezat copiii la o zi după naşterea lor (probabil ca nu cumva să se întâmple ceva şi bebeluşii să moară nebotezaţi), iar familiile lor plănuiesc o mare sărbătorire şi să-i ajute cu îngrijirea copiilor când ei se vor întoarce în Rusia. Şi Dimitrie şi Varvara spun că ei ar dori să aibă chiar mai mulţi copii, cu toate că fiecare doreşte ca eventual să se întoarcă la serviciul pe care-l are.