Întâmplări minunate din zilele noastre (III)

de Vlad


În februarie anul acesta a apărut o ştire care m-a impresionat profund: doi feţi gemeni şi-au salvat mama dislocând tumora ei din zona cervicală prin faptul că se mişcau şi dădeau din picioruşe.

Michelle Stepney, de 35 de ani, a fost diagnosticată cu cancer cervical pe când era însărcinată cu două fetiţe gemene, care s-au născut sănătoase în decembrie 2006. Potrivit declaraţiilor medicilor care s-au ocupat de acest caz, dacă cele două micuţe nu ar fi mişcat tumora, nu ar fi descoperit-o decât când ar fi fost prea târziu.

Medicii au sfătuit-o pe Michelle să facă avort pentru a urma un tratament care ar implica o histerectomie (adică, n-ar mai fi putut avea copii). Ea a refuzat, aşteptând să înceapă tratamentul după ce se năşteau cei doi feţi gemeni. ,,Datorez viaţa mea fetiţelor mele şi de aceea n-aş putea fi niciodată de acord cu un avort”, a spus ea. ,,Ştiam că aş putea face o operaţie imediat şi m-aş fi vindecat de cancer, dar aceasta ar fi însemnat să-mi pierd copiii şi nu aş fi putut face asta”.

În momentul diagnosticării ei cu cancer, Michelle şi soţul ei, Scott, aveau un fiu de 5 ani, pe nume Jack. ,,Trebuia să iau o hotărâre foarte dificilă”, a spus Michelle. ,,Vroiam să fim siguri că ceea ce facem era corect faţă de Jack, dar nu vroiam să facem nici ceva greşit faţă de fetiţe”.

Cele două gemene, Alice şi Harriet, s-au născut prin cezariană la 33 săptămâni de sarcină. Erau sănătoase, cu toate că din pricina chemoterapiei reduse urmate de Michelle, ele s-au născut fără păr. ,,Nu mi-a venit să cred atunci când medicii mi-au spus că fetiţele mi-au dislocat tumora. Le-am simţit mişcându-se, dar nu mi-am dat seama cât de importante s-ar putea dovedi că sunt mişcările lor”, a spus ea.

,,S-au născut fără nici o urmă de păr ca urmare a chemoterapiei, dar în afară de acest lucru, erau sănătoase. Când le-am auzit pe amândouă plângând, a fost cel mai plăcut sunet din întreaga lume !”

Patru săptămâni mai târziu, Michelle a suferit o operaţie de histerectomie pentru a îndepărta complet tumora, pe care testele au arătat că nu s-a răspândit. Ea şi-a făcut testele luna trecută, care au arătat că tumora nu a recidivat, iar Alice şi Harriet tocmai îşi sărbătoreau aniversarea de un an de zile.

Michelle a spus că familia a fost sprijinul ei pe toată perioada în care a fost bolnavă de cancer şi însărcinată. Soţul ei a fost alături de ea în permanenţă, străduindu-se să ţină familia lor unită. ,,Nu aş fi putut să trec prin asta fără el”, a spus ea. ,,De asemenea, cele două gemene au fost un sprijin uriaş. Ele m-au făcut să fiu puternică în tot acest timp. Mă simt atât de norocoasă. Şi, într-o bună zi, le voi spune fiicelor mele cum ele au salvat viaţa mamei lor”.


O altă ştire, poate mai minunată decât prima, este cea despre englezoaica care şi-a avortat copilul, iar apoi l-a simţit mişcându-i în pântece.

În iunie anul acesta, un bebeluş britanic a devenit un motiv de sărbătoare pentru mama lui şi susţinătorii pro-viaţă din Marea Britanie, fiindcă a înfruntat în mod minunat două condamnări la moarte îngemănate, din partea avortului şi geneticii. Naşterea lui Finley Crampton a copleşit-o pe mama sa, Jodie Percival, care este fericită că, în cele din urmă, bebeluşul ei a biruit şansele enorme ca el să nu se nască sănătos.

Jodie, care are 25 de ani, a hotărât să-l avorteze pe Finley la 8 săptămâni, fiindcă ea poartă o genă care declanşează dezvoltarea anormală a rinichilor (displazie), care prezintă numeroase chisturi (polichistic) – o situaţie în care cresc chisturi pe rinichii unui copil nenăscut. Această situaţie este fatală când ea afectează ambii rinichi; oricum, pacienţii care suferă de această boală la un rinichi pot duce o viaţă normală, asigurată de celălalt rinichi care este sănătos.

Primul copil al lui Jodie, Thane, a murit de această boală la doar 20 minute după ce s-a născut, iar cel de-al doilea fiu al ei, Lewis, de 20 luni, suferă de asemenea de această boală şi are acum un rinichi. Jodie şi logodnicul ei, Billy Crampton, de 35 de ani, foloseau mijloace contraceptive pentru a împiedica sarcina, când au descoperit că Jodie era însărcinată din nou. Ei au ales să avorteze copilul.

,,A decide să avortez la 8 săptămâni era cu totul înfiorător, dar nu puteam face faţă suferinţei de a mai pierde un copil”, a spus Jodie Percival cotidianului Daily Mail.

În mod minunat, bebeluşul Finley a supravieţuit încercării de avort. Mama lui nu ştia că fiul ei a supravieţuit avortului până când l-a simţit mişcând în pântecele ei câteva luni mai târziu. O scanare a confirmat atunci că ea era însărcinată în 19 luni. ,,Nu-mi venea să cred”, a spus ea. ,,Acesta era PC. Pagini duhovnicesti 14copilul pe care credeam că l-am avortat. La început, eram mânioasă de ce ni s-a întâmplat, că operaţia în sine eşuase”.

Iniţial, Jodie a mustrat spitalul pentru faptul că avortul nu a reuşit, iar spitalul a insistat că era o anomalie rară în această profesie a uciderii copiilor nenăscuţi.


Jodie şi băieţelul ei, Finley


Cu toate că pruncul din pântecele ei era încă sub limita de 24 de săptămâni pentru avort (adică, dacă ar fi vrut, Jodie încă mai putea avorta), ea şi Billy au hotărât să păstreze copilul, fiindcă el a supravieţuit avortului, iar medicii spuneau că el se va naşte după toate probabilităţile sănătos, doar cu o mică afecţiune a rinichilor.

În noiembrie 2007, Finley s-a născut cu 3 săptămâni mai devreme, având 2,8 kg şi doar o mică rană pe rinichi; medicii se aşteaptă ca el să aibă o viaţă normală.

,,Încerc încă să pricep cu ce s-a luptat. Acum, că este aici, nu l-aş da pentru nimic în lume”, a spus mama micuţului.