Întâmplări minunate din zilele noastre (VI)

de Vlad


Că tot scriam anul trecut că o rusoaică a dat naştere la cvintupli, iată că am găsit o irlandeză care a născut sextupli !!!


În mai 2009, un cuplu din Irlanda de Nord a ,,respins sfatul de a avorta câţiva fetuşi”

Primii părinţi din Irlanda care au sextupli, adică 6 gemeni, au povestit cum fost îndemnaţi înainte de naştere să avorteze câţiva fetuşi.

În luna mai, Nuala Conway din Dunamore a dat naştere la 4 fete şi 2 băieţi, cu 14 săptămâni mai înainte de termen. Femeia de 26 ani a spus că medicii au sfătuit-o pe ea şi soţul ei Austin să renunţe la câţiva dintre fetuşi, fiindcă este extrem de riscant să dea naştere la atât de mulţi copii. Cu toate acestea, copiii lor – Ursula, Austin, Shannon, Karla, Eoghan şi Kerrie – au acum 24 zile de când s-au născut şi sunt cu toţii stabili la terapie intensivă în spital, unde părinţii lor au vegheat încontinuu.PC. Pagini duhovnicesti 27

,,Aceşti copii sunt un dar minunat de la Dumnezeu”, a spus Nuala Conway cotidianului Sunday Express în primul ei interviu. ,,Orice a rânduit Dumnezeu pentru vieţile noastre, noi am primit”.


Părinţii celor 6 gemeni nou-născuţi, Nuala şi Austin, în ziua nunţii lor

Cele 4 fete şi 2 băieţi – care au fost concepuţi fără ajutorul fertilizării in vitro (de obicei, prin fertilizare in vitro apar mai mulţi fetuşi, mai rar nasc femeile în mod natural mai mult de 2 copii gemeni) – au fost aduşi pe lume de o echipă de 38 de persoane de la Maternitatea Regală din Belfast. Ei au sosit cu toţii pe lume într-un interval de 5 minute, cântărind între 1lb 7oz (cam 0,65 kg) şi 2lb 2oz (cam 1 kg).

,,Când eram însărcinată în 14 săptămâni, medicii mi-au oferit posibilitatea de a avorta câţiva din copiii mei”, a dezvăluit Nuala. ,,Ei ne-au îndemnat să procedăm astfel; ne-au vorbit despre riscurile cu care ne vom confrunta dacă mergem înainte cu sarcina”. Ea a spus că, oricum, aceasta nu era o opţiune pentru ei. ,,Medicii ne-au dat câteva zile să ne gândim, dar noi am ştiut fără discuţie ce vroiam amândoi”, a adăugat ea.

Nuala, care a ieşit din spital la începutul lunii iunie, a spus cotidianului că ea s-a rugat să aibă un copil cu soţul ei vreme de 3 ani.

Aceştia sunt primii sextupli care se nasc în Irlanda şi primii din Marea Britanie în ultimul sfert de secol şi mai bine, iar acum părinţii lor de-abia aşteaptă să-i ia acasă. ,,Mă simt pur şi simplu pierdută fără ei. Avem o casă aici, dar pare atât de goală. Nu va fi o casă până când toţi copiii noştri nu vor fi aici în siguranţă şi bine”, a spus Nuala Conway.

,,Îi iubesc pe fiecare în parte. Îi iubesc de când erau în pântece. Când se mişca unul, se mişcau toţi şi am putut simţi clar 24 de mâini şi picioare lovind. ,,Fiecare zi pare un an. Fiecare minut pare o oră. Vreau doar ca timpul să treacă mai repede ca ei să poată merge acasă. Vreau doar să-i îmbrăţişez, să-i strâng la piept pe toţi”.

Cuplul a ţinut secret faptul că Nuala purta în pântece 6 prunci, fiindcă nu vroiau ca ea să fie supusă unui stres suplimentar. Austin Conway, soţul ei în vârstă de 36 ani, şi-a suspendat serviciul ca să poată face zilnic drumul de 3 ore către spital. El a declarat: ,,Copiii au fost on şi off pe antibiotice şi ventilatoare. Ei cresc realmente bine, dar este greu să ai o zi bună. Sunt atât de mulţi, că există mai tot timpul zile în care unul sau doi dintre ei nu o duc atât de bine”.

Medicii speră ca bebeluşii să fie îndeajuns de puternici pentru a merge acasă în următoarele 2 luni – cam când ei ar fi trebuit să se nască.